1188 ja koolikaaslased

Eesti kollaste lehekülgede turul läheb konkurents järjest ägedamaks. 1188 andis just teada www.1188.ee avamisest. Konkurentideks Infopluss, Ekspress Hotline ja “konkurentideks” Ärikataloog ning Kontakt (omanikuks ka 1188-t omav Eniro). Ahjaaa, Infoweb kah. Nagunii mõni veel, kes ei meenunud. Firmajuhile paras peavalu, et kõigile tuleb maksta, et nende info ikka leitav oleks kõikidele võimalikele klientidele. Got to catch them all!

Koolikaaslaste koha pealt, et üsna viimases beetatestimises on www.koolikaaslased.ee, mis laenab ideed USA-s ülipopulaarsetelt www.classmates.com laadi saitidelt. Tean vähemalt üht konkureerivat toodet Eestis, mis nüüd paraja põntsu saab, sest siia turule nagu sarnaseid tooteid väga palju ei mahu. Koolikaaslased.ee puhul väärib veel äramärkimist, et teenus pole tasuta. Juba registreerumine maksab 10 rutsi, võimalik, et sees veel tasulisi teenuseid peidus. Aga ma ennustan, et sellel teenusel on tulevikku.

11 comments - What’s your take?

 1. jens says:

  See 1188.ee on õnneks Maci peal korralikult peetis :) Kasutan 1182.ee edasi, mis pole senini kordagi hätta jätnud sisu poole pealt.

  Mulle meeldivad alati nende igast infokataloogide müügimehed, kes üritavad (väike)firmadele selgeks teha, et see 4k (konkreetne juht) eest nad saavad endale “koduka”, kus on kontaktandmed olemas, et miks maksta eraldi veebi eest. Ja siis peedivad ning lasevad hinda alla kuniks tegelasel on tunne et nüüd saab odavalt (600kr!!!) endale hea asja.

 2. Teller says:

  Ahjaa, unustasin mainida ühe sõnapaari “metaotsing” :)

 3. kitty says:

  Koolikaaslaste asi on vahva, aga miks ma ei leia sealt veebist ühtegi vihjet sellele, kes kogu ürituse taga on? Tahaks ju teada, kellele ma 10 krooni maksan:)

 4. urra says:

  Koolikaaslaste idee tõesti huvitav, aga iseregistreerimise puhul võib arvata, et kulub aega, enne kui info kasutatavaks muutub – Ei kutsu ju eriti liituma, kui loed, et TTÜ’st ainult 1(!) lõpetaja end registreerinud on. Võiks olla nagu firmakataloogide puhul, et nimekirjad on sees ja registreerunud saavad midagi lisaks… Sellest tuleks küll juba tegijatele kirjutada, mitte Siimule :)

 5. Teller says:

  No selliste teenuste peamine mootor ongi nende kasutajad. Juba registreerumisel palutakse sul lisada sõprade meiliaadresseid, kes asjast huvitatud on. Nii näiteks lisad enda 3 keskkoolist jäänud sõbra meilid, nemad omadkorda järgmise 3 sõbra aadressid jne. Püramiidskeem :)

 6. obrok says:

  ja siis kui tegijad on sellest veidi pappi saanud panevad poe kinni ja liiguvad edasi…

 7. mina says:

  Koolikaaslased.ee
  Täitsa huvitav, andke nüüd teada kes õnge läks

  Tõstab käe, mina.
  Aga sees ei ole suurt midagi. Rääkimata kedagitest.

 8. rebaseonu says:

  No kui juba enda lisamine koolikaaslaste hulka maksab raha, siis on asi kehva. Sest algus saab olema raske (nagu toodud näide, et TÜ-st ainult 1 inime). Kas poleks kasulikum teha nii, et lisamine on tasuta ja näed ka oma koolikaaslaste nimesid, kuid nende info vaatamine on tasuline? Igal juhul ei näe ma sellisel saidil eriti potensiaali ka siis, kui kõik täitsa tasuta oleks…

 9. thomasm says:

  kui aus olla, siis ka mina ei leia sellel lehel erilist sisu.
  oma vanade koolikaaslastega suhtlemine võib paljudele imponeerida, kuigi mina seda siiski ei mõista.
  mul on väga raske suhtuda, kuna ma siiralt ei saa aru miks peaks keegi tahtma näha inimesi, kui nad pole üksteist juba näinud 2, 4, 8 vm aastat?
  igavus või egotripp oleks mu esmane suhtumine, kuigi ma juba tean, et selle arvamusega olen ma mõõdukalt kaugel reaalsusest :)

 10. tauri says:

  no leidsin juhuslikult selle koolikaaslaste arutelu! Antud asja taga on siiski kaks reaalset inimest- idee tõesti võetud väljapoolt eestit (mis siin ilmas enam uut on !) Mis puutub regamisse ja tasusse siis on see yks peavalu olnud küll aga vaata seda asja kust otsast tahad- kusagilt peab ju see raha tulema- tyhi kott ei seisa püsti (või teab keegi muud varjanti) Kausagil sppdistati mind hirmsas pettuses ja rikastumises- kui see nii oleks siis ehk neelaks sppdistuse allagi:) tegelikkuses täna veel majandab ennast ära (rikkusest kahjuks väikses eestis juttu pole veel) aga asja töölepanijad pole leivaraha veel saanud (arvatavasti mobiilioperaatorid natca on saanud)

 11. Teller says:

  Hei, mina kindlasti mingis rikastumises ei süüdista. Käisin seal just eile korra jälle kiikamas. Midagi oli nagu natuke edasi arenenud, kriitiline mass (vähemalt minu koolis) veel puudu ja nagu vähe võimalusi interaktsiooniks. Hoopis tihedamini käin orkut.com-is :)

Leave a Reply