Bookinhouse.net-i üks veidrus, väikese hoiatusega

Olen Bookinghouse.net-i ammune kasutaja ja väikestviisi fänn. Tihti leian sealt endale lõpuks sobivama lennulahenduse, kui maailmasuurest Expedia.com-ist. Paar päeva tagasi broneerisin sealt järjekordse pileti ja valisin maksevariandiks pangaülekande, sest krediitkaardi makse eest koorivad nad ektra 190 krooni, mis kuidagi mõttetu kulu tundub. Pangaülekandeks antakse 24 tundi aega, igati mõistlik.

Tegin koheselt SEB-ist makse ära, Bookinghouse’i arve asub Hansas. 24 tundi hiljem sain kirja, et broneering on tühistatud, sest raha pole laekunud. Ilmselt “süüdi” nädalavahetus, kus pankadevahelised ülekanded aega võtavad. Ei oska muud põhjust leida. Sama broneeringut uuesti tehes on hind 2000 krooni tõusnud, ajab natuke närvi küll.

Ehk siis lihtsalt hoiatus, et sama reha otsa ei astuks.

Finnairi kodukal on mõnus lokaliseerimisapsakas. Kui Indoneesiast külastada nende koduka ingliskeelset versiooni ja otsida lendu, mis algab Bangkokist, siis pakutakse lennupileti hindu automaatselt Tai bahtides. Valuuta muutmise varianti pole.

Aasias ringi lendamiseks soovitan AirAsiat, see on siinne odavlennuoperaator, paari nädala pärast proovin ta ära, kui Balilt Bangkoki lendan, maksma läheb see neljatunnine lend 1200.- krooni.

4 comments - What’s your take?

  1. Kaarel says:

    Pankadevahelised maksed nädalavahetusel mitte ei võta aega, vaid ei toimu üldse.

    maksekorraldus Eesti kroonides teise Eesti panka teostatakse maksekorralduse vastuvõtmise pangapäeval, kui makse on aktsepteeritud pangapäeval enne 17.00 ja järgmisel pangapäeval, kui makse on aktsepteeritud pangapäeval peale kella 17.00, laupäeval, pühapäeval, rahvus-ja riigipühadel.

    Ehk siis reedel peale 17t tehtud makse teostatakse esmaspäeval kell 9:00

  2. P says:

    kasutan juba pikemat aega sellist kohta nagu http://www.momondo.com, kus on kokku koondatud igasugused erinevad otsimootorid ja nende vahelt sirvitakse välja soodsaimad pakkumised. olen vahel ka võrrelnud bookinghouse’ga ja tundub, et kui Eesti poolt minema hakata (ehk siis alguseks Tallinn või Helsingi), siis on seal natuke soodsam, kui aga nt Frankfurdist või Pariisist alustada, siis on Momondos paremad hinnad.

  3. Marko says:

    olen sama reha otsas olnud, kui eelmine aasta järsku Aasiast haiglast oli vaja Eestisse sõita. siis oli mingi BH poolne kala ja BH tuli niipalju pärast vastu, et otsis mulle mingi teise loogikaga mingitest tükkidest soodsa lennu kokku (sellise, mida mootor ei pakkunud).
    soovitan piiluda ka http://www.checkfelix.com/ – vist Austria asi. reisides soovitati. hinnad vahel natuke kallimad kui bookinghouses, aga samas mingitel teistel suundadel toimib hästi.
    veel tundub toimivat vahel loogika, et kui mõni suur crawler leiab üles soodsad lennnud, siis pärast seda tasub minna otse selle sama lennu firma kodukale ja otse osta. tundub vahel, et suurtel portaalidel nende väikeste odavate firmadega diile sageli ei ole. on kallimate hiiglastega jmt.

  4. kaarel says:

    Lennupiletid.ee võimaldab pangalingi kaudu maksta ning kohe piletid kätte saada ilma viiteta

Leave a Reply